8 Mart 2011 Salı

Marketçi misiniz? Yoksa Pazarcı mı?

Ben küçükken ama çoook küçükken nefret ederdim pazarlardan.. Annem beni evde bırakamayacağı için tutar götürürdü.. Yok öyle marketler o zamanlar.. İki üç tane kıytırık bakkal var bir de kazıkçı manavlar.. Uygun fiyata taze sebze- meyve almanın yeri ise pazarlar.. Offf ben küçüğüm başka herkes büyük.. İtilirim, ayağıma basarlar.. Kimi de beni yollarından çekmek için tutarlar ya sinirimden ağlayacak gibi olurdum.. Söylene söylene eve gelirdim.. 


Sonra ergen olduk, büyüdük ya ohhh.. Bir somurtkan "gelmiyorum" işi çözerdi.. "Ama kızım bak yardım edersin bana" diyen anneye de çemkirilir.. Ergenlik bu yahu kolay mı?.. Surat asılıp oturulur sonra:)) 

Benim pazarlara yavaş yavaş yanaşmam, onları sevmem lise yıllarında oldu.. Baktım ki pazarlarda pek güzel şeyler var.. Kıyafet almak için süperler.. Annemle Bakırköy pazarı, Yeşilköy pazarı gezmeye başladım.. Ah bir de Beylikdüzü'ne bir pazar açıldı ki.. O pazar bana kalırsa efsanedir.. Bahsederim bugün yarın (geçenlerde talan etmişliğim var da:)



Derken yalnız yaşamaya başladım.. Eh eve sebzeydi, meyveydi marketten alınır oldu.. Bir gün yine keyif için pazara gitmişken gözüm o tazecik kıvırcıklara, maydanozlara takılmaya başladı.. Aaa alsam ya ben bunlardan derken elim kolum dolu döndüm eve.. Ha ben biraz takıntılıyımdır.. Takıldım mı pazar alışverişine??  Sırf sebze meyve almaya Pendik'ten Bostancı'ya pazara gitmişliğim var, hem deee iş çıkışı:))) Neyse ki eve yakın bir pazarın varlığından haberdar oldum da bitti o işkence:)



Evet her şey pek güzel pazarda.. Çeşit bol bir kere.. Beğenmediniz mi o domatesi hooop diğerine, fiyatı mı fazla salatalıkların haydi bir de şu tezgaha.. Ohh her şey taze.. Alışveriş eğlenceli.. Ama ya kışın??.. Çalışıyor da iş çıkışı gidiyorsanız hava kararmıştır çoktan.. Pazar toplanmaya başlamıştır.. Hava soğuktur.. Koşarak bir iki şey ancak alırsınız.. Ah ama market öyle mi ya??.. Çoğu 22'ye kadar açıktır.. İstediğiniz saatte gidersiniz.. Sıcaktır da.. Hem sadece sebzeydi meyveydi değil diğer ihtiyaçlarınızı da alırsınız.. En güzeli de yalnız yaşıyorsanız 2 dal taze soğanı bir poşete koyup ben bunu alıcam diyebilirsiniz.. Satarlar size onu da.. Pazarda bir tezgaha gidip iki elma alıyorum ben demekse, en kibar deyişle SIKAR.. 


Ahhh keşke şu ikisini biraraya getirecek bir şey olaydı derken ben buldum:))) Fotoğraflarda gördüğünüz bütün o tazecik şeyler benim sevgili süpermarketimde.. Adı Şentürkler.. Eh duymamışsınızdır tabii.. Evime yakın bir yerde.. Öyle özenliler ki tartarken "aman kıvırcık ezilir ona dikkat edin lütfen altta kalmasın" diye uyarı da alıyorsunuz.. "Tabii gözüm gibi bakıcam kıvırcığınıza merak etmeyin siz" diye yeminlerle ancak veriyorlar..:) Her şey taze, lezzetli.. Çeşit bol.. Her tür ot var.. Kuzu kulağı, nane, maydanoz, reyhan, roka ve daha ne ararsanız.. Fiyatlar o büyük marketlere göre uygun:)) Yetmezmiş gibi 10 dakikada bir de servis kaldırmıyorlar mı?.. Kapıya teslim:)) Seviyorum uleyyn marketimi:)))

3 yorum:

  1. ne güzel :) ben de küçükken sevmezdim pazarları.annem zorla götürürdü.simit isterdim,su almazdı, su isterdim simit almazdı :) hele hava soğuksa kalın montların içinde geberirdim sıkıntıdan.ama büyüdükçe kıyafet ve taze sebze meyve almak için gitmeye ve bundan zevk almaya başladım.ama marketi daha çok seviyorum sanki.herşey var,ve dediğin gibi bir iki tane bile alabiliyorsun.ne güzelmiş sizin marketiniz :)

    YanıtlaSil
  2. Paarın tazeliği, enerjisi her şeyı bir kere kokusu bambaşka ama dediğin gibi market geç vakitlere kadar açık :)
    hele de bir başına yaşıyorsan pazarcılardan sürekli laf yersın. Homurdanırlar:)
    ne alsan azdır onalr için :)

    YanıtlaSil
  3. Unicorn, ben şimdilerde pazar gittiğimde çocuklara özellikle dikkat ediyrum.. Yeterince çekiyor zavallılar bir de ben başlarına bela olmayayım:))

    Blush, sorma!! Pazarcı zulmü yüzünden alınmış taze fasulyeyle hafta geçirdiğimi bilirim:)) Sonlara doğru görünce kötü oluyordum:)

    YanıtlaSil