13 Nisan 2011 Çarşamba

Bir Hazırlanma Hikayesi..

Evet tırtılseverler.. Bir yolculuk öyküsünde ilk defa birlikteyiz:)) Rica ediyorum boşuna o kadar heveslenmeyin..Tatile çıkıyorum diyemem.. Benim çalışma arkadaşımın bu hafta pek önemli bir işi olduğundan okulda değil.. Ben de ufak tefek işlerimi hallederek yarından itibaren izne ayrılıyorum.. Hafta sonunu da katacak olursak 5 gün iznim var.. Heyooo:))) 

Bu izin günlerimde ben bir yerlere gitmiyorum, gidemiyorum.. Onun yerine anneme gitmeyi seçiyorum.. Belki film festivalinden bir iki film izlerim, ne zamandır görmediğim arkadaşlarımı görürüm.. Amacım bu..

Tatile gitmiyor olsam da hazırlık aşaması hiç değişmiyor.. Dile kolay koskoca beeeşşş gün.. Biz dişi kuşlar için ne kadar süreceği önemli değildir.. 2 gün ayrılsak bile yanımıza almamız gereken bir dolu şey vardır.. Hemen bavul/bavullar hazırlamalıdır.. Ve hep bir şeyler unutulur. Daha önce ne kadar listeci bir tip olduğumdan şurada bahsetmiştim.. Bu defa gelin beraber hazırlanalım.. Belki benim size yararım olur ya da siz bana unuttuğum şeyleri hatırlatırsıınız..


Aslında bu işi dün yapacaktım ama eve gelip sızdığım için her şey bugüne kaldı:(  

Eve gelince önce çamaşırları toplayıp, kaldırdım.. Evi derli toplu bırakalım ki yorgun argın döndüğümüzde çıldırmayalım..

Sonra ilk iş yemek hazırlamaya giriştim.. Sonraki günler evde olmayacağım için basit bir yemek hazırlamalı.. Ben menemen yapmaya karar verdim:)) Aç tırtıl oynamıyor sayın tırtılseverler..


İşte yumurtalar ve domateslerle biber:) Ben soğan sevmediğimden koymuyorum.. Peynir de koymayız biz.. Ben yanında seviyorum peyniri..




Çayımız da demlensin bir taraftan.. 
 


Kahvaltı ve benzerlerini illa tatlıyla bitiririm.. Son bir parça ekmeğime ya reçel eşlik etmeli ya da fındık/fıstık ezmesi..

Karnımız doydu mu?? Çok iyi.. Spor yapmamıza daha bir iki saat var.. Şimdi gardolabın başına gidelim..


 
Ah erkekler, böyle durumlarda bir kot giyerler iki de t-shirt hadi yallah.. Ya bizler ah bizler.. Abartmamalı hanımlar.. Yazık o bavulu taşıyacak kollara.. Benim naçizane fikrim kot-tayt, kot-etek, kot-elbise ikililerinden birini seçmek.. Birini üstümüze giyeceğiz diğeri hooop bavula.. Benim tercihim kot-tayt ikilisi oldu.. Kotu yolda giyeceğim, tayt ise bavula..

Sonra da üstüne giyebileceğimiz t-shirt, bluz, kazak neyse onları seçip bavula yollamak.. Bu mevsim bence t-shirt-hırka ikililerine uygun.. Bir dolu t-shirt ve hepsine uyacak bir hırka en güzeli.. Ayrıca acil durumlar için kotun üstüne giyilebilecek şık bir bluz çantaya atılabilir.. Eğer gece gezmelere gidileceği belliyse elbisenizi, ayakkabınızı da koyun.. Ayakkabı demişken ben yolda spor ayakkabıyı tercih edeceğim.. Rahatıma düşkünüm.. Ayrıca başka ayakkabı almayacağım, şanslıyım annem de var zaten:)

Sırada aksesuar seçmek var:)) Takı, toka, kemer, şal..




Yukarıdaki benim kıymetlim, tokacım:)

Evet bu iş bittikten sonra en zor kısma geldik.. Kozmetik:))) Bir kere hepsinden önce gece ve gündüz kremleri hemen girsinler bavula..


Sol baştan sayarsak Neutrogena Onarıcı Günlük Bakım Kremi, Vichy Retinol Liftactiv HA Night, dr. adam day/night, Neutrogena Radiance Boost Göz Kremi ve Vichy Liftactiv Retinol HA Göz Kremi..

Hani böyle plastik kutular geçiyor ya elimize sakızlardan, şekerlerden.. Ben atmıyorum onları.. Vücut nemlendiricimi bunlara koyuyorum.. Kocaman şişeyi nasıl taşıyayım yanımda..


Benim gibi zavallı bir miyopsanız sakın unutmayın:)


Tırnaklarımıza yazık değil mi?? Hemen çantaya girmeli..

 Yine sol baştan sayalım.. Kalyon tırnak sertleştirici, Pastel 88, Pastel kütikül giderici kalem, Avon kütikül giderici scrub ve törpüler, makaslar vs. .Bir de resme kaynayamamış bir küçük el kremi..


Makyajsız olmaaz..


Peki ya o makyajı temizlemezsek?? Cık hiç olmaaz..

Benim yanımda taşımak için iki seçeneğim var.. Neıtrogena makyaj temizleme mendilleri ya da Lush Baby Face makyaj temizleyici..


Eveeet hazırız sanırım, şimdi sporumuzu yapıp, duşa girelim.. Duş sonrası saçlarımıza geldi sıra.. Benim saçlarım dalgalı.. Ve eğer dalgalı kullanacaksam her gün, olmadı gün aşırı yıkamam, sonra da şu aşağıdaki yığını kafama boca etmem lazım..:p Yok o kadar değil ama en az iki tanesini kombinleyip kullanmalıyım ki sakin, mutlu buklelerim olsun.. E ben bunları taşımak istemiyorummm.. ??!?


Benim çözümüm saçımı düzleştirmek.. Benim fönüm kolay bozulmaz.. Hatta saçımı yıkamadıkça bozulmaz.. Üstelik saçım, bir hafta yıkanmasa yağlanmaz.. Yaa pasaklı değilim lütfen:)) Kupkuru saçlarım napayım.. Düzleştirsem bana 2-3 gün rahat gider.. Yıkayınca bir yerde fön çektiririm 10 dakikada bu iş tamam:)) Yanımda herhangibir şey taşımama gerek yok.. Yaşasın..

 Saçımı düzleştirirken Braun ES2 Saç Düzleştirici, Philips düzleştirici ve fırçalar yardımıma koşuyor..

 Bu arada mp3 çalarımızı şarj edelim ki yolda sıkılmayalım..

Son hazırlıklar peeling ve maske uygulamaları.. Peeling olarak sırayla botanik no7 Gentle Renewing ve Loreal Purezone'u dönüşümlü olarak kullanıyorum.. Maske tercihim ise Lush..

Enn önemli kısım kitap seçmece.. Baktım baktım.. David Boratav, Beyoğlu'nda Fısıltılar'ı seçtim..

Can Yayınları, Fransızca aslından Çev. Aysel Bora, 344 sf ve 22 lira (internetten alırsanız 16,5 lira)

Son olarak el çantamıza kitabımızı, mp3 çalarımızı, telefonu, cüzdanı (ben birinden birini illa unuturum), ıslak mendil, peçete ve diğer tüm ıvır zıvırı koyuyoruz.. Fotoğraf makinamızı alıyoruz..

Ayrıca eğer bu kısa bahar tatiliniz pansiyon vs gibi bir yerde kalmanızı gerektiriyorsa;

  • Tarak
  • Şampuan
  • Duş jeli ya da sabun 
  • Saç kurutma makinası
  • Pijama (annemde var ben almıyorum)
  • Her durumda ağrı kesici, ateş düşürücü, yara bandı vs.. almayı unutmayın..
Evden çıkmadan önce doğalgazı kapatıp, tüm fişleri prizden çekiyoruz.. Ben üstüne suları da kontrol ediyorum.. Tamam mıyız?? Öyleysee iyi tatillerrr:)))


Pek önemli not: Bu postta bazı ürünlere link verdiğimi farkettiniz.. Benim diğer bloğuma götürecek bu link sizi.. Diğer blogda ürünlerle ilgili kişisel yorumlarımı bulabilirsiniz.. Link olmayanların da yavaş yavaş linkleneceklerinden kuşkunuz olmasın.. Haydin öptüm:))

3 yorum:

  1. evet evet aynen böyle oluyor işte bavul doldukça doluyor. Diyecektim ki pansiyon vb yerlere gidenler terlik almayı da unutmasınlar yanlarına:)
    iyi yolculuklar:)

    YanıtlaSil
  2. Ohh misss. Anacığının dizi dibinde keyifle beş gün... Allah içine sindirsin rahmetli anneannemin dediği gibi...

    YanıtlaSil
  3. judy Abbott; o bavulu bir de dönüşte görseydin:)))) bu arada evet terlik çok önemli hatırlattığın için teşekkürler:)

    Mahzun Prenses; pek güzeldi çabuk bitti:(

    YanıtlaSil