1 Şubat 2012 Çarşamba

Tanıdığım En Güçlü Kadına..

Benim tanıdığım en güçlü kadın o.. Tanıştığımız gün dün gibi aklımda.. 2004 senesinin ağustosunda ben istemediğim bir alanda yüksek lisans yapıyor ve bunu değiştirmeye çalışıyordum. Her yolu denememe rağmen hep önüme bir engel çıkardılar. Ben de  bulunduğum yeri bırakıp başka bir okula geçmeye karar vermiştim. Ama tüm okullar çoktan bitirmişti alımları. Bir hocam önerdi şu an bulunduğum yeri. 


Mülakat günüydü, ben heyecanlıydım. Dışarıda insanlar ellerinde notlar çalışıyorlardı ve ben hiç çalışmamıştım. O halde mülakata girdim. Beyazı bol saçlarını topuz yapmıştı (bunun o güne özel olduğunu, aslında upuzun saçlarını hep açık bıraktığını sonradan öğrendim). Üzerinde çiçekli lacivert bir bluz vardı (bu da o güne özel bir değişiklikti aslında). Tek makyajı dudaklarındaki kırmızı ruj ile, inanılmaz güzel gözlerindeki rimeldi. o bir masanın başında oturuyordu ve diğer herkes onun etrafında. Hep öyleydi zaten. Bir O vardı bir de diğerleri. Mülakat başladı. Ben bildiğim soruları cevapladım, bilmediklerime de açıkça bilmiyorum dedim. O her soruda göz göze geldiğimizde bir şekilde destek oldu bana, hissettim. İşte biz böyle tanıştık. 


Hep lacivert ya da siyah giyerdi (sonra sonra değişti bu ama onun imzası koyu renk kıyafetleriydi). Makyajı,  güzel gözlerini iyice belirginleştiren rimeliydi. Upuzun, hiç boya görmemiş, aralarda beyazı bol saçları hep açıktı. Sabahlara kadar çalışırdı. Gece yarısı ondan gelen bir mesajla, maille uyanmak sıradan bir olaydı. Sıradışıydı. İstediği her şeyi yaptırabilecek bir etkileyiciliği vardı ve yaptırırdı da. Onca sene içinde ona hayır diyen, diyebilen kimseyi görmedim. Kontrol edemediği şeylerden hoşlanmazdı o. Belki bu yüzden hep stresliydi.


Onunla çok güzel anılarım var. Bazen birbirimizi anlayamadığımız da oldu. Hatta şimdi bile, bazı anlarda neden böyle olmuş acaba diyorum. Ama son 6 yılda bana destek olduğunu bildim. O varken bazı şeylerin daha kolay olduğunu bildim. Onunla müzikten, filmlerden, yabancı dillerden konuşmak (etrafımda konuşabilecek başka kimsenin olmadığı zamanlar varken üstelik) hep zevkliydi. Bir gün İtalyan Kültür Merkezi'nde karşılaştığımda aslında şaşırmamam gereken kişi oydu. 


Herkesin ortak görüşü onun ne kadar etkileyici ve sıradışı bir kadın olduğu. Öyleydi evet. Sırf bu yüzden asla unutulmayacak. Bir şekilde hep örnek alınacak. Bir aydan uzun süredir aramızda değil belki ama sanki hep buralarda. Hep buralarda kal hocam.. Hep etrafımızda..

3 yorum:

  1. Çok üzüldüm bunu duyduğuma. Böyle insanlar insanın hayatına zor girer. Büyük bir kayıp. Ama altı senedir sende bıraktıkları onu seninle yaşatacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değişikti. biraz ona benzesem, bazı yönlerden.

      Sil
    2. keşke nasıl yapılacağını bilsem de söylesem. Sen olabileceğinin en iyisi olmaya bak.

      Sil