2 Şubat 2012 Perşembe

Durmak







Ben bazen dururum. 1,5 aydır olduğu gibi işte. Her şey mükemmel olsun isteyen biriyim. Bundan daha kötü bir huy olamaz. Her ne istiyorsam hemen olsun isterim. Bozulan fırınım hemen tamir olsun, ev hep temiz olsun, istediğim o kek kalıbını tam istediğim anda alayım bir saniye sonra bile değil, hep bakımlı kalayım, tüllerin eskidiğini farkettiğim anda hooop yenisi gelsin. Bu o kadar yorucu ve zor ki. Elbette her şeyin anında olması mümkün değil. Bazen zaman, bazen maddi imkanlar, bazen bambaşka şeyler engel oluyor buna. Ve ben böyle anlarda duruyorum. Sıkılıp bunalıyorum. Acilen değiştirmem gereken bir durum bu. Kaliteli geçirebileceğim tüm zamanı yiyor bu huyum. Böyle hissettiğim  anlarda diğer her şeyi bırakıyorum. Yemek yapmasam da olur zaten fırınım bozuk, saçlarımı boyamasam da olur zaten vaktim yok!!! 


Böyle bir dönemden yeni çıktım. Acilen yapılacak ve alınacak listesi yapmalı, hepsine zaman atamalı ve sakin olmalıyım. Hayat ne zaman dört dörtlük sanki öyle değil mi?


p.s. Şunca zamandır ne demeye yazmıyordun diyenlere gelsin bu yazı..


p.s. Bir de ne çok şey birikti anlatacak bilseniz:)

5 yorum:

  1. seni en iyi anlayan bu dertten muzdarip olanlardır ve derdin derdimin aynısı,seni okurken kendi düşüncelerim geldi aklıma...kendim gibisin. off bu çok yorucu bişii bu huyum beni çok yoruyor.Hem dediğin gibi zamanım hep yapıcaklarımı düşünmekle geçiyor ve gece neredeyse 3'e kadar tüm herşeyin mükemmel olmasına uğraşmakla geçiyor ve 6.30 da kalkıyorum ,en son bi arkadaşıma vücudumun ağrıdığını ve aklımdakilerin temposuna yetişemediğimden dert yanıyordum.Hele o alınacaklar listesi...ayyy vallahi yaramı deştin.Allah yardımcımız olsun ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arsızkedi; nasıl bir huzursuzluk o değil mi? uykusuz bırakan, yoran. bazen napacağımı tamamen karıştırıyorum. acilen kurtulmalıyız da nasıl nasıl?

      Sil
  2. Kesinlikle bu huyunu ya yavaşlatmalı ya da faydalı bir hale yönlendirmelisin. Bende de vardı böyle birşey. Kesinlikle ortadan kalkmıyor tamamen. Ama değiştirilebilir. Yönlendirilebilir. Hayatta bir, iki şey yolunda gitmedi diye hayatı askıya almak gerçekten kötü. Yaşayan bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl yapsam bilemiyorum. o kadar yorucu ki. 24 saat sürekli koştursam, evi temizlesem, listemdeki yapılacakları tamamlasam yine de eksik bir şeyler kalıyor. almam gereken bir şeyi bulamıyorum mesela ve hooop sanki bir felaketin ortasındayım:/ çabalıyorum

      Sil
    2. Akıl sağlığı için iyi değil. Hele belli bir yaştan sonra eski enerjin kalmayınca, gücün azalınca ama huyun değişmeyince yaşayacağın çöküntüyü gözönüne getir. Varsayımlarını gözden geçir diyeceğim. Bu şeyler gerçekten o kadar önemli mi? Onlar olmadan ya da bir kısmı olmadan hayatının akışı o kadar bozulacak mı? Bunları bence tek tek deneye deneye görebilirsin. Mesela evi bir temizleme, normal periyodunda. Bir hafta geciktir. Ya da alacaklarına bak. Kafanda iyice tart. Ne kadar öenmli olabilir diye sor.

      Bu konuda ahkam kesecek kadar kendimle savaş verdim hala da veriyorum. Yapılmayacak bir şey değil. Ben senin bende daha iyi kıvırabileceğini düşünüyorum.

      Sil