18 Mart 2011 Cuma

Pazar Pazarı..

Pazarlara olan sevgimden burada bahsetmiştim.. Aynı postta annemin evinin yakınında ki pazar pazarından da bahsetmiştim:) Bana kalsa kendisi en şahane pazar . Ordan aldığım her şeye bayılıyorum.. Üstelik ihraç fazlası ürünleri de bulabiliyorum:) Kısacası pazardan elim boş çıkmam .. Son gittiğimde de bir dolu şey topladım..

Sezonun ilk yavrusu bu hırka oldu.. Annemle bayıldık.. Almasam aklımız kalırdı.. 20 tl verdim:)


O minik yıldızlarını, lacivert kırmızı düğmelerini herbir şeyini yerim senin:)


Resimden pek anlayamıyorsunuz ama ben bu dokuyu çok seviyorum.. Ben de siyahı, kremi vardı.. Bulduğum her rengini almayı da düşünüyorum.. Yumuşacık kendisi.. Sıcak mı sıcak tutuyor.. Hem bulunduğum mekan sıcak gelir de üstümdekini atarsam abes durmuyor.. 5 tl..


Dağınıklığın kusuruna bakmayın haa:)

Ne alaka!! Almazdım eğer 5 tl olmasaydı.. Ama öyle ucuzdu ki ve herkes kapışıyordu.. Neden 5 tl? Belki göremiyorsunuz ama ufak tefek defoları var.. Yoksa kapakları, seramiği çok kaliteli.. Fena mı, boy boy saklama kabım oldu:))



Bunların dışında cam silme zımbırtısı aldım bir tane.. Uzun süre eminönünde aramıştım kendisini, gittim pazarda buldum.. Fotoğrafı yok, şimdi de üşendim açıkçası:) Kırmızı kadife gibi bir kumaşı var, sopası da uzuyor baya baya.. Bir dikdörtgen ve ucunda da lastiği var.. Kadifeyle köpürtüp, lastikle siliyorsunuz.. Ustalaştıkça çok rahat olacak cam silme törenleri eminim.. O da 5 tl idi..

Ayrıca renk renk opak çoraplardan aldım.. Turuncu, yeşil vs.. 3 tanesini 10 liraya satıyorlar.. 

Bunun pazarcığımla ilgisi yok.. Son indirimlerden, aklımda kesinlikle yokken alındı.. Sırf 30 lira diye.. Ama sıcacık içi, hem sağlam da gözüküyor öyle di mi? (zavallı yazar kendini teskin etmeye çalışmaktadır..)


Bu ara ben alışveriş rejimindeyim.. Alışveriş demişken oxxo siparişim geldi:) Öhöö.. Ne diyordum, evet alışveriş yapmayacağım bir süre.. Umarım.. :))

3 yorum:

  1. canım hırkaya bayıldım! kapların da çok şirin güle güle kullan :) bi de bişi sorucam sana, bu yazı stilini nasıl değiştirdin?

    YanıtlaSil
  2. ben de yaşadığım semtteki salı pazarını seviyorum ama meyve-sebze ve ev tekstili ürünleri tercih ediyorum genelde:)

    blogunu çok sevdim bu arada,arka plan çok şirin:)
    http://thebeehivee.blogspot.com kendi bloguma da beklerim:)

    YanıtlaSil
  3. Unicorn'um çok teşekkür ederim canım:)

    ibegum blog gezmekten büyük sevk alan benim gibi birine yapılacak en güzel şeyi yaptın:)

    YanıtlaSil