28 Ocak 2011 Cuma

Ne Pişirsem?

Yalnız yaşıyor ve çalışıyorsanız yemek büyük problem.. Hele ev yemeklerine düşkün bir tipseniz (bknz: ben).. Tabi çalışıyor ve evliyseniz hayat daha zordur eminim.. İnsan kendine ne olsa yapıyor ama bir de koca varsa ooof... Siz evli arkadaşlara geçmiş olsun diyorum:) Ama gerçekten işten gelip yemek hazırlamak dert.. Açken dünyası kararanlardanım ben.. Gözüm birşey görmez olur.. Bir huysuzluk, bir öfke.. Pratik tariflerin peşinde koşmam bundan:) 

Bugünse değişik olacaktı.. Geç bir öğle yemeği sayesinde eve geldiğimde hala tok sayılacak durumdaydım.. Süper bir yemek fikrim vardı.. Tavuk göğsü, mantar, patates, havuç hepsi doğranacak, bir fırın poşetine konacak, üstlerine bol baharat, karıştırılıp fırına verilecekler.. Yemeğim pişerken bir de salata patlatıcam ki allaaah:) Fikir güzel, karnım tok.. Tavuğu da çıkardım.. O ne? Fırın poşetlerim kayıp.. Aradım taradım yoklar.. Sinirimden evi temizledim.. Oturdum meyve yedim.. Sonra da kısmet diyip mantı pişirdim kendime.. Ama bu mantı değişik.. Markası "elvan".. Hiç duymamıştım daha önce.. Kendi "süper" marketimde buldum bu mantıyı.. Ispanaklıymış ya almazsam darılırdı.. Bir de arkasında tarif vermiş.. O tarifi biraz değiştirip uyguladım.. 



Mantıyı pişirdim.. Biraz su ve yağa, azıcık salça koydum.. İçine haşlanmış nohut (benim konserve nohutum vardı) ekledim.. Pişirdiğim mantıları da süzüp hepsini bir güzel karıştırdım.. Bir de sarımsaklı yoğurt.. Oooh.. Eh çok süper bir yemek değil ama olsun.. Beğendim.. Hoş beğenmesem napacaktım ki? Son anda bir de fotoğrafını çektim.. Yaparken fotoğraf çekmeyi öğrenemeyeceğim ben, üzgünüm:))) Sonra da "Fringe" eşliğinde bir güzel hüplettim:)) Afiyet olsun bana, onca brokoliden sonra iyi geldi:)))

2 yorum:

  1. ooff daha ne olsun yaw mantı varken geri kalan herşey yavan gelirr :) afiyet olsun canım blogun yeni tasarımını da çok beğendim böyle kendini bulmuş sanki.çok daha güzel olmuş ben de mi böyle yapsam denesem bi ?

    YanıtlaSil
  2. saol canım.. Ben dayanamıyorum illa değişiklik olacak:) denemekten zarar gelmez diye diye sonunda kimbilir neye dönüşecek:)) senin kine gerçi ben bayılıyorum.. Ama denemekten zarar gelmez:))))

    YanıtlaSil