22 Şubat 2011 Salı

Mutluluk...

Evet son günlerde çok çok yoruldum, buraları da ihmal ettim.. Biliyorsunuz anneannemi memleketine götürdük.. Orada sakladık  (onun arkadaşları, komşuları öyle diyorlar.. Gömdük, defnettik yok sakladık var.. Anneannemi saklamak çok hoşuma gitti benim:).. Ben size bir önceki postumda ne yazdıysa anneannemin de tanıdıkları onu öyle andılar.. Sürekli hayata ne kadar bağlı olduğunu, eğlenmeyi, gezmeyi nasıl sevdiğini anlatıp durdu insanlar yüzlerinde kocaman gülümsemelerle.. 


Bu arada anneanneme ne kadar benzediğimi bir kez daha görme şansım oldu.. Canımı çoooook sıkan bir olay yaşadım.. Bir belirsizlik.. Önemli bir belirsizlik.. Bir kaç saat çok üzüldüm.. Sonra yok ya dedim böyle şey olmaz.. Amaaan dedim.. Eh günler geçti, içimi rahatlatan gelişmeler oldu.. Belirsizlik kısmen sürüyor ama daha bir rahatım şimdi..


 sweets by onecappuccinoplease

Dün akşam eve dönerken bunları düşünüyordum.. Benim mutlu olmamı sağlayan öyle çok şey var ki.. Nolursa olsun hayata küsemiyorum, içime kapanamıyorum.. Bazen beni mutlu eden şeyleri düşünmek bile, hayalleri bile beni coşturuyor.. Mesela; 

Güneşli bir güne uyanmak, şöyle peynirli, zeytinli, domates, zeytinyağı ve kekikli süper bir kahvaltıya sevdiklerinle ya da sadece iyi bir kitapla oturmak.. Hele bu kahvaltı deniz kenarındaysa, için hafif ürperirken çayın seni ısıtıyorsa oofff..

Evde pijama/terlik kreasyonunun en nadide parçalarıyla bütün gün tembel tembel dolaşmak.. Çayın/kahven artık herneyse alıp cam kenarında bir tuğlayla yarışabilecek kalınlıktaki kitabına gömülmek.. Saatlerce okumak, "Allah Allah neden okuyamıyorum?" diye kafayı kaldırınca havanın nerdeyse karardığını farketmek..


 Coffee with Cinnamon by davenevodka

Oflaya puflaya evi temizledikten ve üstüne güzel bir duş aldıktan sonra, ayaklarını uzatıp mis gibi ev manzarasına karşı bir yorgunluk kahvesi içmek..

Aniden bastıran bahar yağmurlarında sırılsıklam olmak.. Sudan çıkmış balık modunda eve gelip sıcacık duşa girmek, saatlerce suyun altında kalmak..

Bir arkadaşla ya da yalnız alışverişe çıkmak.. Bütün gün dolaşıp ayaklarında derman kalmayınca kendini bir kafeye dar atmak.. 

Kitapçıya girip kitaplara tek tek dokunmak, onları koklamak, kimi sayfalarını okuyup "güzel mi acaba?" sorusuna yanıt aramak.. Sonunda elinde kitaplar, dergilerle ordan çıkmak ve yine en yakın kafeye koşturarak kahve eşliğinde ganimetlerini elden geçirmek..
 

books by technosmile

Kek pişirmek.. Sonra o mis gibi kokan kekin yanına koca bir demlik çay yapmak.. Arkadaşla, anneyle dedikodunun dibine vururken o misleri mideye indirmek..

 pear  cake by androxa

Misafirliğe gitmek.. O an için, o evin en önemli kişisi olmak.. Sizin için özel yapılmış yemekleri yemek, tertemiz mis kokulu çarşaflara uzanmak..

Yeni doğmuş bir bebeği ziyarete gitmek.. Sevmekten korkmak.. Koklamak.. Her davranışına; esnemesine, hapiurmasına, pırtlatmasına bile ölesiye gülmek..

Sabah gözlerini açıp da bütün gece yağan kar yüzünden her tarafın bembeyaz olduğunu görmek.. Sımsıkı giyinip kendini karların üstüne atmak..



 Suitcase and jacket by brokenviolinshop

Yolculuğa çıkmak üzere bavul hazırlamak.. Telaşla oraya buraya koşturmak.. 


Old school days by kwapikwapisz 

Sobası olan bir evde (kaldıysa) sobaya yapışıp oturmak. .Sobanın üstünde çay demlemek, ekmek kızartmak, kestane kebap yapmak..

Hediye almak.. Hediye vermek.. Karşıdaki kişi hediye paketini açarken onun yüzünde oluşacak ifadeyi heyecanla beklemek..


 A young Stranger by Gaya

Deniz kenarında, güneşin altında yatmak..Yatarken düşünmeyi bile bırakmak.. Sıcak dayanılmaz olunca suya atlamak..


Bu liste bitmez.. Ekleyecekleriniz varsa hiç çekinmeyin lütfen.. Çünkü ben duramayacağım belli:))) 

Sonuç mu?? Hayat çok tuhaf.. Bir an göklerdesiniz, sonra bir bakmışsınız son sürat çakılıyorsunuz.. Öyle garip dönemleri oluyor ki "ama abartıyorsun artık sen de be hayat.. Kendine çeki düzen ver" diye sızlanmaktan başka elinizden bir şey gelmiyor.. Yine de, o anlarda bile hayat hala çok güzel.. Güzel gerçekten, görmek lazım sadece.. Tadına varmak bir de her şeye rağmen...

2 yorum:

  1. çok güzel bir yazı :) blogumda 1 adet mim seni beklemekte :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yazmışsın, kalbine sağlık :)

    YanıtlaSil