4 Kasım 2010 Perşembe

Yorgunluk Sevilir:)

Yorulmayı sever misiniz sizde?? Ben seviyorum.. Ordan oraya koşturmayı, listeler, notlar içinde kaybolmayı, arada bir şeyleri unutmayı, son anda hatırlayıp güç bela yetiştirmeyi, hatta yoğunluktan faturaları ödeyememeyi, dvd'nin iade tarihini geçirmeyi seviyorum.. 

Bugün öyle günlerden biriydi.. Nerdeyse hiç oturmadan geçen bir gün.. Bu gün tarihe geçsin; biz metagenomik çalışmalarına başladık:)) Saat 17:10 civarında kültürlerimizi 30 dereceye koyduk:)) Hafta sonu çalışmaya devam edicez.. Bizim için çok önemli bir gündü..

Bu akşam karşıya geçicektim sevgili A ile buluşacaktık.. Yoğunluktan olmadı.. Ben de kuaföre gittim.. Böyle günlerde şımarmak lazım.. Kuaförde ki o ciddi kız bile bugün bambaşkaydı.. Kocasını anlattı komik komik.. Temizlikten bahsetti.. Yoğunluğundan.. Ama mutluydu o da.. Çünkü hayatı anlamlıydı, doluydu.. Bir işi vardı.. Eve dönünce uğraşması gereken şeyler.. Yönetmesi gereken bir hayat..

Ya buna sahip değilseniz.. Her gün birbirinin aynıysa... Her gün kendinize sözler verip tutamıyorsanız.. Yeni bir dil öğrenicem, spor yapıcam, yeni bir hobim olacak vs.. Öğlene kadar uyuyor, sabaha kadar oturuyorsanız.. Haftaiçi ya da haftasonu bir fark yaratmıyorsa..Yapacak bir şeyiniz yoksa.. Her günü bezdirici bir aymazlık içinde geçiriyorsanız.. Hayat geçip gidiyor ve siz bir yerinden onu tutamıyorsanız.. Sabah uyanmanız için bile bir neden yoksa.. Onca gün çalışıp ilk boş gününüzde saatlerce uyumanın tadını unuttuysanız.. Bir arkadaşınızla bir yerlerde oturmak öylesine bir olaysa.. Akşam ayaklarınızı uzatıp güzel bir kitap okumak bulunmaz bir nimet gibi gelmiyorsa.. Her şey sıradansa.. Ya da hep erteliyorsanız bir şeyleri.. "Şu" da olsun mutlu olucam, hayatımı "şu"ndan sonra düzene sokucam.. Ve "şu" denen şey gerçekleşmiyorsa bir türlü.. Günler öyle geçip giderken siz hala "şu"nun peşindeyseniz belki de boş yere..

Ne kadar şanslı olduğumu anlayınca içimi bir sıkıntı kapladı.. Ne çelişki ama!! Eve döndüm.. Canım bir şey yapmak istemedi.. Öylesine atıştırdım.. Sıkıntımı gidermem gerekiyordu.. Neyse ki haftasonu alınan A'nın hediyeleri vardı:))





Okumak beni daima sakinleştirir.. Bunalımlı dönemlerimi böyle atlatırım..  Çay yapar (Siyah çay, adaçayı, ıhlamur) Agatha Christie, Sherlock Holmes okurum..




Porsuk Ağacı Cinayeti bitti:) Şarkı listemde hep aynı şarkı döndü.. Çaylar içildi.. Çoook uykum geldi.. Yorgunluk iyice çöktü.. Hayatı ertelemediğime sevindim.. Her şey yoluna girerdi.. Ama geçen bir tek anı geriye alamazdım.. Kendime hatırlattım.. Size de hatırlatayım istedim..

Yatağımı anca bulurum artık..Güzel bir sabaha uyanalım hepimiz.. Dün bir arkadaşımın dediği gibi gerçekleri az bir dünyaya uyanmanızı diliyorum ben de..

4 yorum:

  1. Ne kadar şanslı olduğumu anlayınca içimi bir sıkıntı kapladı..


    çok güzel bir cümle bu, anlatmak istenileni hemencecik anlatıveren basit, sade ve anlamlı bir cümle...

    YanıtlaSil
  2. canım kendimi buldum 'şu' olsun ondan sonra yazdığın yeri okurken :) artık geçti ama.demiycem artık öyle..red kit'ler, agatha,dağınık yatak,pijamalar,şarkı...hepsi çok hoş :) ve bilmem söylememe gerek var mı birebir ben :) dün ben de eve koşa kpşa geldim agatha okuycam diye :) bi de internetten hallmark'ta eskiden yayınlanan miss marple serilerini falan seyretmeni tavsiye ederim.mükemmel.miss marple tv series diye geçiyo sanırım ben izlemelere doyamıyorum! ne çok yazdım be :) öptüm beybi.

    YanıtlaSil
  3. İlhan çok teşekkür ederim.. senin yazdığın gibi yazamıyorum belki ama beğenmiş olman gururumu okşadı:)

    YanıtlaSil
  4. Evet ayzercim hiç şaşırmadım:)) Üstelik birisiyle bu kadar benzer şeylerden zevk alıyor, mutluluk duyuyor olmaktan çok hoşlanıyorum:)) dediğin seriyi izlemeye başlıycam hemen:)) kaçırmam mümkün diil:)) öpüyorum:))

    YanıtlaSil