12 Şubat 2012 Pazar

Pazar Mutluluğu

Öhm.. Günaydın Tırtılseverler. Bu otomatik post pazar sabahı readerlarınızda olacak (umuyorum) Siz bu satırları okurken ben tembelliklerden tembelliklere koşmayı umuyorum. 


Efenim bu sabahın konusu benim son dönem takıntım "Nestle Peanut Butter" (he bildiğiniz yerfıstığı kreması).. 


Yılarca sadece Dia'larda satılan Gold marka yerfıstığı kremasını yedim.. Tek geçerdim (yine de pabucu dama atılmış sayılmaz).. 








Sonra bu yakınlarda Calve'ninkini gördüm ve aldım. 






Calve'yi neden daha çok sevdim. Çünkü hiç şekeri yok. Evet sevme nedenim bu kadar:)))




Ve şimdi sabahlarımın favorisi tarifi sizlerle paylaşıyorum. 


İki dilim tost ekmeğine yerfıstığı kremanızdan bolca sürüyorsunuz. Üzerine yuvarlak dilimlediğiniz muzları diziyorsunuz. Benim gibi tarçın delisi iseniz bolca tarçın dökebilirsiniz. Ya da çok tatlı severim diyorsanız bir iki bitter karesini de üstüne iyi gidebilir. Sonra hooop tost makinesine. Ekmekler kızarınca alın, ayıla bayıla yiyebilirsiniz:))








Ay yok ben bu kadar uğraşamam diyenler sizleri de düşünüyor tırtılınız. Ekmeklerden birine yerfıstığı diğerine bolca reçel sürün, birleştirin ve mideye yollayın:)) 



Yerfıstığı kreması çok yararlı üstelik. Protein onda, B vitamini, magnezyum, folat, arjinin hep onda:) Antioksidan desen bolca. Kalorisi yüksek ama gece vakti yiyip uyumazsanız sorun yok bence. Sabah kahvaltısı olarak ideal ki o kaloriler çabucak yakılır:)




Afiyet bal şeker olsun:)

2 yorum:

  1. bu benim bağımlılığım oldu ya. bırakamıyorum deli gibi bişey oldum. sabah kalorileri yakılır di mi hemen yakılır bişiycik kalmaz öğlene :(

    YanıtlaSil