2 Kasım 2010 Salı

Belki İşinize Yarar

Eskiden Saatli Maarif Takvimi'nde, gazetelerde vs püf noktası diye bir köşe olurdu.. Hatta gazeteler küçük kitabımsı ekler verirlerdi.. Şimdi, bu yaşımda ne kadar değerliymiş onlar anlıyorum.. Biriktirseymişim keşke, kesip kesip saklasaymışım.. Nedendir bu yakınmalarım? Hatırlarsınız bir bit pazarı maceram olmuştu yakınlarda.. Ve oradan şu şahaneyi almıştım..



Ve fakat kendisini temizlemeden kullanmam mümkün değildi.. Bu sırada imdadıma sevgili A yetişti.. Kendisi de yakınlarda deri ceketini yaptırmış ve dericiden öğrenmiş.. Çantayı tuttuk çamaşır makinasına attık.. Deterjan gözüne de en fazla yarım çay bardağı bildiğiniz şampuan (saçımızı yıkıyoruz ya onu diyorum:) koyduk.. Soğuk suyla, sıkmayı da iptal ederek yıkadık.. E çıktığında sırılsıklamdı ve bol köpüklüydü.. Biraz da küvette yine soğuk suyla duruladık.. Bir süre süzülmesini bekledik.. Sonra 2 gün kadar kuruttuk.. Sonuç harika.. Tertemiz oldu.. Üstelik derisine zarar gelmeden:)))


Belki işinize yarar kimbilir? :))

3 yorum:

  1. aaa süper fikirmiş! deniycem bunu! ben de eski bişeyler aldığımda iki saat uğraşıyorum hep cifle falan sileyim diye.bu yöntem oldukça pratikmiş :) çok sağol canım:)

    YanıtlaSil
  2. şu bit pazarının yerini tarf etsene bana gülüm ben de antika toplamayı seviyorum. bana facebookdan mail atarsan sevinirim. bu arada blogun çok eğlenceli takipçinim.

    YanıtlaSil
  3. yazdım canım mailine.. takipçim olmana çok sevindim ayrıca:))

    YanıtlaSil