7 Nisan 2012 Cumartesi

Bir Senede Kaç Kitap Okunur?

Bir kaç blogda gördüğüm bir meydan okuma vardı. 2012 bitene kadar 50 kitap okunsun diye. En son lisedeyken yaz tatiline kadar 52 kitap okumuştum. Hazırlıktaydım, yoğun değildim kolay olmuştu. Hatta Türkçe öğretmenimiz notumu yükseltmişti okuduğum kitaplar yüzünden.


O günden bu güne ne kadar çok okuyor olsam da saymadım hiç. Ama 50'yi de bulamamışımdır diye düşünüyorum. Bir heves ben de başladım. İlk 3 ayda toplam 16 kitap okudum. Ki bu da toplam 4786 sayfa ediyor.


İşte ay ay okuduğum kitaplar.


OCAK








ŞUBAT







MART












Hepsi ağır edebi kitaplar değil elbet. Öyle bir iddiam da yok. Dostoyevskilerler, Tolstoylarla 50 kitabı bulamam:))) Ama çok güzel kitaplar okudum şimdiye kadar. Arada çok kötü bulduklarım da oldu. Önemli değil. Önemli olan okumaya devam:)) 


Bu arada etrafımda arkadaşlarım da deniyorlar. 50'yi bulamasak da sorun değil. Dedim ya önemli olan okumak.

4 yorum:

  1. Süpersin darısı benim başıma :) sufle'yi nasıl buldun merak ettim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam darısı başına:)) Sufle hiç fena diil. bir yerden sonra kendini tekrar ediyor ve tahmin edilebilir bir hal alıyor. Biraz da iç karartıyor. Ama okunur mu? bence evet. Okunmalı mı dersen? ona da evet. yeni türk edebiyatı'nı takip etmek şart noluyor diye:))

      Sil
  2. vikitap diye bir site var "http://www.vikitap.com" orada 2012 okuma hedefi var,kimisi 15 kitap hedefi koymuş kimisi 50-60 ,ve ay ay hedefine ulaşmak için kaç kitap okuman gerektiğinide hatırlatıyor ; "5 ay içinde okuman gereken kitap sayısı 5.4 " gibi :) Aslında bu tam şimdi yaptığın uygulama ,güzellikleri ise,mesela bilmediğin birsürü kitap görebiliyorsun ,gerçekçi yorumlar okuyabiliyorsun.diğer kitap severleri takip edip başka hazinelere yönelebiliyorsun.Vaktin varsa bir bak derim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhhh hayatımızı değiştirdin. Benim çevremdekilerin. vikitap açmadan kitap okuyamaz olduk:))) saol varol tüm alkışlar sana:))

      Sil