11 Şubat 2012 Cumartesi

Hakkımda..

Çok güzel bir mim dolaşıyordu bir ara. Hakkımda bilmediğiniz 7 şey temalı.. Kimse beni mimlemedi, ben de kendimi mimleyeyim dedim:) İşte benimle ilgili bazı gerçekler.


1. Ben okurum. Okumayı öğrendiğim günden bu yana deli gibi okurum. Eğer okumamı engelleyen bir durum varsa (bitirilmesi acil bir rapor, sınav vs.) sokakta gördüğüm okuyan insanların ellerinden kitaplarını alasım gelir. Şiddete başvurmuyorsam kendimi tuttuğumdandır. Bir kaç kitabı bir arada okurum. Yeni bir kitaba başlamaktan, kitap almaktan asla vazgeçemem.






2. Ben köpek insanıyım. Kedileri de seviyorum evet ama köpeklere olan düşkünlüğüm başka. Bunun dışında fillere, baykuşlara ve zürafalara ayrı bir sevgim var. Rüyamda sık sık evimin ormana dönüştüğünü, aslanlar, filler, türlü kuşlarca istila edildiğini görürüm.








3. Sanırım bunu artık anladınız. Benim takıntılarım var. Bana göre dört dörtlük olmadı mı hayat bunalıma girerim. Her şeyin mükemmel olması için uğraşırken tükeniyorum. Bilmediğiniz bu huyumdan vazgeçmek için çabalamaya başladığım. Şans dileyin bana.






4. Dil öğrenmek gibi bir tutkum var. Boş zaman buldukça yeni bir dil öğrenmek için çabalarım. İtalyanca, Fransızca, İspanyolca ve Latince favorilerim.






5. Benim için tatil demek illa denize girip güneşlenmek demek değildir. Hatta bu tarz bir dinlenme beni 2 gün içinde usandırabilir. Ben gezmeyi severim. Ara ara 2-3 günlük izinler alır, bu izinleri Eminönü, Sultanahmet, Beyoğlu vs gezintilerine ayırırım. Daha uzun süreli bir tatil için tercihim yeni yerler görmek, tarihi mekanları/ müzeleri gezmektir. Hiç olmadı tatil günlerimde kitap okuyup tembellik yapmayı severim.




6. Evimde bir televizyonum yok ve olmasını da istemiyorum. Hatta misafirliğe gittiğim yerlerde tv varsa ben bir süre sonra bunalıyorum. Akşamlarımı okuyarak, film/dizi izleyerek, o blog senin bu blog benim gezerek ve spor yaparak değerlendiririm.




7. Spor yapmayı çok severim. Spor yaparken suratımda hep bir gülümseme olur.





8. Bazı şeylere hiç üşenmem. Aynı gün içinde Pendik-Kadıköy arasını 2 kere gidip gelebilirim. Ama bazen de yerimden kaldıramazsınız, mümkün olmaz.


9. Mevsimlerden baharları severim:) İlkbahar/Sonbahar.. Havanın çok sıcak ya da çok soğuk olduğu zamanlar benim için değil. Ilık ılık esen rüzgar, hafif ısıtan bir güneş en sevdiğimdir. Kıyafetlerim de genelde baharda giyilecek türde şeylerdir. İstemsiz olarak hep bahar alış verişi yaparım.






10. Baba tarafından Antepliyim. Acıyı, kebabı, bulgur barındıran her şeyi severim. Anne tarafım ise Balıkesirli. Zeytinyağı, her tür ot vazgeçilmezlerim.






11. Meyve delisiyimdir. Yaz ya da kış hiç farketmez. Ne varsa çatlayana kadar yiyebilirim.




12. Kahvaltısız yaşayamam. Yerli çay içemem. Kahvaltılarımda illa zeytinyağı bol domates, salatalık, biber, nane, maydanoz, dereotu ve hatta fesleğen olmazsa olmaz. 




13. Şarkı söyleyemem. İnanılmaz detone olurum. Ben şarkı söylemeye kalkınca kaçan insanlar görsem şaşırmam:)






Bakın bitmiyor ne yedisi ne onu:)) Hadi ben burada keseyim artık. Şimdi beni biraz daha tanıyorsunuz:)

5 yorum:

  1. neden kestin ya... samimiyetle söylüyorum bloğunu okumakta en çok zevk aldığım kişisin.yazdığını görünce mutlu oluyorum...
    koptum ,kendi kendimi mim lemek ne demek :)) harikasın. özgüven candır ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arsızkedi; çok teşekkür ederim. Şımartıyorsun beni:))) fazla sıkmayayım dedim de ondan kestim:)

      Sil
  2. Çay konusunda öneri:
    http://www.magaza24.com/magaza/product_info.php?products_id=103822
    O bir zamanların tavşan kanı çayını yeniden bu çayda keşfettim. Hem çay tadı var hem de rengi kokusu güzel. Ve insanı acayip dinlendiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu biliyorum daha önce kullandım. beni pek kesmiyor:))

      Sil
  3. Nasıl diyorum! Nasıl bir tein eşiğidir diyorum! Ne kullanıyorsun ben de bileyim:))

    YanıtlaSil