17 Mayıs 2011 Salı

Ben geçen hafta...

Geçen hafta "Ben geçen hafta.." postu yapamadığım için bu hafta iki haftalık olacak:) Hadi başlayalım hemen..

1. Ne Okudum?

Açıkçası son iki haftadır bitirdiğim herhangi bir kitap olmadı.. Benimle sürünen toplamda 4 kitap var ama bitirdiğim yok.. Sanırım bir süre böyle olabilir..

2. Ne izledim?

Haydaaa!!! House ve Gossip Girl'ün son bölümleri dışında pek birşey izlemedim.. Fringe'e 1-2 bölüm devam ettim.. Bir Peter Sellers filmi izledim.. 

Ben hayranım Peter Sellers'a.. Her rolün altından ustalıkla kalkan bir oyuncu.. Yeni dönemden Jim Carrey'de bazen ona ait izlere rastlıyorum.. Ama sanırım yeri doldurulamayacak.. Bu filmde kötü adamı oynamış.. Ama o kadar doğal, güzel, sade bir oyunculuğu var ki kuşkusuz inandırıyor kötülüğüne.. 



Bu filmi 1960'da çekmiş.. Bulabilirseniz mutlaka izleyin.. Çok şey beklemeyin ama iyi bir oyunculuk göreceğinizden şüpheniz olmasın..

Haa bir de Karayip Korsanları meselesi var.. Malum dördüncüsü geliyor.. Ama A hiçbirini izlememiş.. Nasıl olur??? Şimdi ben de hepsini tekrar izliyorum onunla.. Bir Johnny Depp hayranı olarak hiç zor olmuyor tabii :))) Ayrıca üçüncüsünü izlediğimizde (çok eskiden yani) dördüncüsü gelecek bu filmin lafıma hayatta dördüncüyü çekmezler artık diyenlere de burdan "hah" demek istiyorum..:))


Kadın ya da erkek sevmeyen, beğenmeyen var mı????

3. Ne dinledim/dinliyorum?

Ofis arkadaşım sayesinde chanson dinliyorum bolca:)) Memnunum da:)) Tıklayın, sıradan dinleyin... Yanına iyi bir kitap güzel gider.. 

4. Nereyi gezdim?

Ohoooo.. Antep'in altını üstüne getirdik.. Zeugma, Kale, Mutfak Sanatları Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Kastel, Hayvanat Bahçesi, Botanik Bahçesi, Gözlem Evi vs. vs... Bunlardan tek tek bahsedeceğim, telaş yok:)

Bunun dışında geçen hafta Yeditepe Üniversitesi'nde Duman konserine gittik.. Bahar şenliği ama o zaman hala bahar yoktu.. (Gerçi yine yok, doğrudan yaza geçtik).. Ve biz donduk.. Ben en azından dondum.. Bakıyorum gençler t-shirtle ben paltoyla:)) Bir de içki yasağı meselesi var.. Koskoca adam olmuşlar içkilerine karışılıyor.. Hem de boşuna.. Yine sokup içiyor, içmek isteyen.. Gençlik durdurulamaz:))

Ve son olarak Pazar günü Çengelköy'de lisanstan arkadaşlarla buluştuk.. Yıllar var görmemişiz birbirimizi.. Ne güzel oldu.. Çok eğlendik, konuştuk, dedikodu yaptık, geçmişi andık, bolca güldük.. Ama gittiğimiz mekan beni o kadar mutlu etmedi.. Erbap Kafe.. Duymuşsunuz ya da gitmişsinizdir mutlaka.. Çınar altının dibi.. Manzara da süper ama onun dışında öyle ahım şahım bir açık büfe beklememek gerek.. Eh bizim gözümüz özlemden başka şey görmedi de keyifli geçti:))

5. Takıldığım Yemek/İçecek?

Antep'teydim diyorum anlamıyor musunuz??? :)) Kebaplar, katmerler, içli köfteler, çiğ köfteler, kuru baklavalar, kahkeler:)) Saymakla bitmez.. Beni anılarımla baş başa bırakın..

6. Haftanın mutlu edenleri?

Memleketi görmek, gezmek, hasret gidermek, insanlarının güzelliği.. Lezzet delisi olmak.. İçimi ısıtan güneş.. İnternet sansürüne karşı yapılan yürüyüş.. Eski arkadaşları görmek, hayatlarına bir yerden yeniden karışmak..

7. Haftanın gıcık edenleri?

Konuşmaya gerek yok.. Yasaklara dayanamıyorum.. Yasak ne demek ya?? Kime, neyi, neden yasaklıyorsun.. Kendini artık ne sanıyorsun?

8. Neler aldım?

Antep'ten ellerim kollarım dolu döndüm:)) Yemeni, takı, baklava, peynir, hediyelik ıvır zıvır, salça:))) Hatta 2 kilo da çağla aldım..:))

9. Ne de aklım kaldı?

Memleketimde:(( Dönmek istemedim hiç.. Elimden gelse şehri bavuluma doldurup getirirdim.. 

10. Bu hafta neler yapmalı??

Sürünen kitapları kurtarmalı, sıradaki filmler izlenmeli, Karaköy'deki kağıtevi gezilmeli... Gördüğünüz üzere işim çok tırtılseverler, şimdilik öpüldünüz:)))

3 yorum:

  1. aç aç akşamı ettiğimden olsa gerek yemek kısmına takıldım en çok:)

    YanıtlaSil
  2. Edith piaf pek uygun düşmedi bu yozluğuma ama:)

    YanıtlaSil
  3. Puskevit Yiyen Adam11 Haziran 2011 19:20

    Karayip korsanlarinin 4. filminide izledim gercekten muhtesemdi her zamanki gibi :D . Antep`e gelirsek yemek,gezmek icin en ideal sehirlerden biri. Istanbul`dan cok severim. :)

    YanıtlaSil